torsdag

Solbærgløgg med julekrydderier

Skøn alkoholfri julegløgg, som alle kan få af.
De dejlige julekrydderier i form af kanel, nellike og kardemomme gør gløggen til et godt alternativ til den traditionelle gløgg.

SOLBÆRGLØGG MED JULEKRYDDERIER

Af portionen bliver der 2-2 1/2 liter

500 g solbær (frosne)
200 g rørsukker
1 1/2 liter vand
2 dl koldtpresset æblemost
2 æbler, skåret i grove stykker
2 stænger kanel
3 nelliker
5 kapsler kardemomme
2 usprøjtede appelsiner

Solbær, sukker, vand, æblemost og æbler kommes i en gryde. Det hele bringes i kog og koger ca. 8 minutter ved lav varme. Sluk for gryden og lad gløggen trække 1/2 time, inden den sies.
Smag til med saft og fintrevet appelsinskal. Der tilsættes evt. tørrede solbær eller friske æbletern.

Spise med Mormor