fredag

Fyldte appelsiner med marengs

Skøn december- og juledessert i form af frugtsalat med marengslåg. Dekorativ og så smager den skønt.

FYLDTE APPELSINER MED MARENGS

4 appelsiner
3/4 dl tørrede figner
3/4 dl tørrede dadler
25 g grofthakkede valnødder
1/2 tsk. kanel
1 spsk. rom eller cognac eller calvados

marengs

2 æggehvider
1 dl sukker

Tænd ovnen ved 175 grader. Tre af appelsinerne skæres over og frugtkødet tages forsigtigt ud af skallerne, som gemmes. Kødet skæres i småstykker og hinderne fjernes. De tørrede frugter skæres i små stykker. Skær en skive af bundene, så står de bedre fast.
Bland frugt, nødder og kanel. Fyld blandingen i skallerne og dryp lidt kognac over. Pisk hviderne godt stiveog tilsæt sukkeret. Pisk til blandingen´er tyk og blank. Bred marengsen ud over frugtskallerne.
Bages midt i ovnen i ca. 12-15 minutter til marengsen har fået lidt farve.

De fyldte appelsiner med marengs serveres staks, de kommer ud af ovnen.

Spise med Mormor