mandag

Mørbradterri med tranebær til julebuffeten

En skøn mørbradterrin med syltede tranebær til julebuffeten. Terrinen laves dagen forinden og står koldt til næste dag.

Opskriften er til 8-10 personer

KOLD MØRBRADTERRIN MED SYLTEDE TRANEBÆR

1 svinemørbrad
smør til bruning
salt
peber
25 g tørrede, vilde svampe
3/4 kg hakket gris
2 æg
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk. syltet, rosa peberkorn
1/2 dl rasp
1 tsk. salt
peber
1 dl portvin
100 g lufttørret skinke i skiver

syltede tranebær

1/2 dl vand
100 g sukker
1/2 stang vanilie
1/4 dl balsamico eddike
1 pose tranebær

Brun mørbraden i smør på panden og krydr med salt og peber. Læg svampene i blød efter pakkens anvisning. Lad dem bløde op og hak dem i ikke for store stykker.
Rør det hakkede svinekød sammen med æg, skalotteløg, peberkorn, rasp, salt og peber. Rør svampene i farsen sammen med portvin.
Beklæd en aflanf form med bagepapir og læg skinkeskiver i formen, så siderne er dækket. Kom halvdelen af farsen i, læg mørbradbøfferne midt i og kom resten af farsen ovenpå, så det dækker.
Bag terrinen i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time og lad den køle af under pres i køleskabet til næste dag.

Til syltede tranebær bringes vand, sukker og vanilie i kog i en gryde og koger til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlage, blandet med balsamico over bærrene og lad dem trække i mindst 1 time.

Servér kold mørbradterrin med syltede tranebær i skiver, tranebær, salat og godt brød til.

Spise med Mormor