mandag

Singapore Chilicrab

Krabbekløer som Singapore chilicrab, en dejlig og festlig nytårsmenu.
Retten kan også tilberedes med jomfruhummer eller blåmuslinger.

Opskriften er til 4 personer

Det nasser lidt på fingrene, så læg en fugtig klud ved hver kuvert.

SINGAPORE CHILICRAB

2 kg krabbekløer
4 spsk. solsikkeolie
1 løg
4 fed hvidløg, knust og hakket
1 lille stk. fintrevet ingefær
2 røde chilier, finthakker
1 dl sojasauce
1 bundt koriander, hakket
1/2 liter tomatsauce
2 spsk. brun farin
2 spsk. hvidvinseddike

Knus krabbekløerne let, uden de falder fra hinanden. Varm en stor gryde, der kan holde på varmen, godt op. Gerne en jerngryde. Det er vigtigt temperaturen er høj. Tilsæt olien, når denne er begyndt at ryge tilsættes kløerne under kraftig omrøring i ca. 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog i ca. 15 minutter uden låg. Smag til med salt og lidt tabasco.

Servér Singapore chilicrab med godt lyst brød eller ris.

Spise med Mormor