onsdag

Hvid chokoladeis med figner

Hvid chokoladeis, serveret i små portionsanretninger med figner i sirup er helt guddommelig efter en god decembermiddag.

Opskriften er til 4 personer

HVID CHOKOLADEIS MED FIGNER

1/4 liter mælk
1/4 liter piskefløde
225 g hvid chokolade, knust
4 æggeblommerkorn fra 1/2 stang vanilie eller 1/2 tsk. vaniliesukker
1 dåse brændte figner

Mælk og fløde koges op med vanilie og tages fra varmen. Rør æggeblommerne sammen og legér mælk og fløde i. Den hvide chokolade knuses og kommes i. Rør til chokoladen er opløst. Afkøl blandingen, kom i 4 små forme og frys den i 2-3 timer.

Servér hvid chokoladeis med figner, arrangeret smukt på en asiet eller tallerken og en lille smule af siruppen fra dåsen rundt om isen.

Spise med Mormor