søndag

Figenis fra Calabrien

Figenis skal serveres, blød som soft-ice og smagen er yderst pikant og meget frisk. En pragtfuld juleis efter et dejligt decembermåltid.

Opskriften er til 4 personer

FIGENIS FRA CALABRIEN

250 g figner fra dåse
200 g sukker
2 dl vand  (i stedet for vand og sukker kan 4 dl af lagen fra dåsen bruges)
saft af 1/2 citron
1 spsk. romessens
20 g mørk chokolade, skæres i små stykker

Fignerne pureres i en blender sammen med sukkerlage, citronsaft og romessens. Chokoladen blandes i. Hældes i en metalform og fryses. Før isen er helt frossen, rives den op med en gaffel til koncistensen er let og svampet. Hvis isen er hårdt frossen, kan man før serveringen blende den i 30 sekunder.

Figenis serveres i portionsglas evt. med en klat flødeskum over, der er smagt til med romessens.

Spise med Mormor