mandag

Avokado- og honningfrugtsalat med honningdressing

Avokado- og honningfrugtsalat med honningdressing er fantastisk skøn til et stegt, syltet andelår eller andebryst.
Grapefrugt kan med fordel erstattes af blodgrape, der også vil gøre salaten mere julet.

Opskriften er til 4 personer

AVOKADO- OG GRAPEFRUGTSALAT MED HONNINGDRESSING

2 modne avocadoer
2 grapefrugter (eller blodgrape)
1/2 hovedsalat
10 blade friséesalat
10 blade lola rosa (krølsalat)
karse

dressing
1 1/2 spsk. honning
1/2 dl citronsaft
1/2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. salt
peber
ca. 1 dl salatolie

Halvér avocadoerne på langs og pil stenen ud. Grav grapefrugtkødet ud med en spiseske og skær frugtkødet i smalle både. Skræl grapefrugterne og skær kødet ud i fileter. Sørg for at fjerne hele den hvide hinde. Skyl salatbladene godt og tør dem.

Til dressingen blendes honning, citronsaft, eddike og salt. Igennem låget tilsættes olien. Der blendes til dressingen er en cremet masse. Smag den til med salt og peber.

Ved servering arrangeres salatblade, avocado og grapefrugt på tallerkener med dressingen hældt over. Spises med stegt, syltet andelår eller andebryst og et godt brød.

Noget om Mad