søndag

Mandel Macarons

Macarons i alskens farver og størrelser med lækkert fyld,har vi virkelig taget til os i Danmark. Macarons kommer fra Frankrig og de er perfekte i juletiden og perfekte til mandelgave.

Der bliver 30 styk af portionen.

MANDEL MACARONS

dej
140 g usmuttede mandler
3 spsk. kakaopulver
200 g flormelis
1 tsk. vaniliesukker
3 æggehvider (stiftpiskede)
1 spsk. sukker

Chokoladecreme
150 g mørkchokolade 70 %
75 g smør
fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
1 spsk. honning

Blend eller hak mandlerne de usmuttede mandler. Kom mandlerne i en skål, og sigt kakao, flormelis og vaniljesukker gennem en sigte ned i mandelmelet og bland det. Tilsæt de stiftpiskede æggehvider sukkeret og pisk yderligere 1 min., til hviderne er meget stive. Vend æggehviderne i mandelmelet, og bland det.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 60 små toppe ud på bageplader med bagepapir (lav pæn afstand mellem dem). Lad dem stå i 20 min. og falde lidt sammen.

Kagerne bages i ovnen ved 140 grader i ca. 12 min. Lad makronerne stå lidt på bagepladen, inden de flyttes over på en bagerist.

Chokoladen og de øvrige ingredienser smeltes over vandbad til cremen. Stil chokoladecremen køligt til konsistensen er nem at styre.
Cremen kan med fordel laves klar dagen før.
Læg kagerne sammen to og to
Til de lyse og lyserøde macarons: Brug dejen fra chokolademacaron, blot skal mandlerne være smuttede og ingen kakao. Til de lyserøde macarons tilsættes rød frugtfarve.

Den hvidecreme er lavet af 100 g smør og 75 g flormelis rørt sammen. Herefter rørt med 100 g flødeost, limeskal og limesaft, til cremen er lidt syrlig.

Den lyserøde creme er lavet af 1½ pasteuriseret æggehvide og 140 g sukker pisket over vandbad.  Fjern marengsmassen fra varmen, og pisk, til det ikke er så varmt. Tilsæt smør af konsistens som mayonnaise, og pisk grundt efter hver tilsætning.
Hindbær moses gennem en sigte, så kernerne ikke kommer med, og saften piskes i cremen.

Spise med Mormor