søndag

Kongekrabbe

Kongekrabbe til nytårsaften, serveret sammen med flere små, lækre retter, istedet for forret og efterret er enkelt og fint.

De små krabbekurve kan laves dagen før, så tiden kan bruges til andet selve nytårsaftensdag.

Kongekrabberne kommer fra Beringshavet mellem Alaska og Rusland og er faktisk ikke ublu i pris.


Forretten er til 8 personer

KRABBEKURVE

1 pk. tærtedej
1/2 kongekrabbe (3ben)
4 spsk. mayonnaise
1 tsk. sød sennep
3 spsk. creme fraiche
lidt dild
lidt estragon
salt
peber
citronsaft

Benene fra kongekrabben koges i letsaltet vand ca. 12 minutter. De tages op og lægges til afdrypning og afkøling. Så klippes benene op og kødet tages ud. Det er vigtigt, at kødet er duppet tørt med køkkenrulle eller i et tørt, rent viskestykke inden brug.
Mayonnaise, creme fraiche, sennep, friskklipper dild, salt, peber og 1/2 tsk. esdragon røres godt sammen.
Krabbekødet skæres i mindre stykker og blandes i, hvorefter det stilles på køl.

Tærtedejen udrulles, stikkes ud med et glas i passende størrelse og puttes i små tærteforme, inden de bages i ovnen. Tærterne afkøles og fyldes med en stor spiseskefuld krabbesalat i hver og pyntes med lidt grønt på toppen.

Noget om Mad