tirsdag

Kyllingefileter med appelsiner

Kyllingefileter med appelsin er en fin lille ret til juledagene, serveret med godt brød til. Den ligger i modsætning til traditionel julemad ikke så tungt. - God at have indimellem de mange fede julespiser.

Rækker til 4 personer

KYLLINGEFILETER MED APPELSINER

4 kyllingefileter a 150 g
mel
30 g smør
2 gulerødder
2 små stængler bladselleri
1/2 glas hvidvin
1/2 glas kyllingefond
1 spsk. persille
1 fed hvidløg
1/2 usprøjtet appelsin + skal og saft

Skær fileterne i mindre stykker og vend dem i mel. Vaskr grøntsagerne og skær dem i mindre strykker. Steg fileterne i smør over stærk varme til de er gyldne på begge sider. Krydr med salt, tilsæt grøntsagerne, hvidvinen, en lille smule vand og appelsinsaften. Læg låg på og lad det simre et kvarter. Tilsæt persille, finthakket hvidløg og appelsinskal. Krydr med peber og steg videre endnu et minut.

Servér kyllingefileter med appelsiner med et godt brød til og et glas hvidvin.

Spise med Mormor