mandag

Flæskesteg med sennepsglasur

Ribbensteg med sennepsglasur smager dejligt, både koldt og varmt, serveret med godt brød og en god salat med tranebær og æbler, som klæder stegen.

Lav eventuelt en vinaigrette med honning og grov sennep. Vend tranebær, strimlede æbler og julesalat i.

FLÆSKESTEG MED SENNEPSGLASUR

Til 4 - 6 personer

1 stk. ribbensteg med ben og ridset fedtlag (1 1 1/2 kg)
2 tsk. groft salt
ca. 40 g frisk ingefær, skrællet og knust i hvidløgspresser
1 spsk. sennepspulver
saft af 1/2 citron

sennepsglasur
2 tsk. knust ingefær
2 tsk. kartoffelmel
4 spsk. honning eller sirup
1 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep

Gnid kødet med krydderier, dryp citronsaft over og lad det trække natten over.Så lægges det på risten over bradepanden. Ovnen sættes på 180 grader og kødet steges i godt 2 timer.
Smøres herefter med sennepsglasuren og steger videre i 15 minutter ved 225 grader.

Servér flæskesteg med sennepsglasur, kold eller varm, med salat og et godt brød.

Spise med Mormor