søndag

Ølbrød med rosiner og korender

Ualmindeligt lækkert brød, ikke for sødt og ideelt til julens morgen- eller frokostbord. Dejligt med smør, ost og pålæg.


Der bliver 2 brød af portionen

ØLBRØD MED ROSINER OG KORENDER

1 flaske mørk hvidtøl
knap 1 1/2 dl vand
25 g gær
700-750 g hvedemel
2 tsk. salt
100 g korender
200 g rosiner
50 g blødt smør eller plantegr.
1/2 tsk. stødt allehånde

sammenpisket æg til pensling

Lun øllet og bland det med vand. Rør gæren glat med væsken. Bland lidt af melet og de øvrige ingredienser i væsken. Tilsæt så resten af melet og ælt dejen glat. Lad hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem og form til 2 brød.
Læg brødene i 2 smurte forme, dæk dem med fugtige viskestykker og lad hæve 1 time.
Pensl med sammenpisket æg og bag brødene i ovnen ved 200 grader i 45-50 minutter.

Noget om Mad