fredag

Andelever-mousse med salat og portvinssky

Andelever-mousse med salat og portvinssky er en fremragende anretning at nyde på en de kolde decemberdage i gode venners lag, medens vi venter.
Iøvrigt også en glimrende ret, som udover at være særdeles dekorativ og smager dejligt på julens bord.

I stedet for andelever kan anvendes kyllingelever, det bliver retten absolut ikke ringere af.


Opskriften er beregnet til 6 - 8 personer

ANDELEVER-MOUSSE MED SALAT OG PORTVINSSKY

sky
3 1/2 dl portvin
salt
peber
3 blade husblas, opblødt i vand

Mousse
500 g kyllingelever
smør til stegning
salt
peber
4 stilke timian
250 g blødt smør
2 dl portvin
1 knsp. allehånde
salt
peber

salat
2 slags salat, rød og grøn
iceberg
6 radiser
1 agurk

Til skyen lunes portvinen, salt og peber tilsættes. Den opblødte husblas knuges fri for vand, smeltes ved svag varme og blandes med portvinen. Hældes herefter op i en form og stilles koldt, til geléen er stivnet.

Til moussen renses leveren og skæres fri for sener. Steges i smør på panden, krydres med salt, peber og timian. Afkøles. Leverstykkerne blendes med smør, portvin og allehånde. Moussen hældes i en form og afkøles.

Salaten plukkes og skylles. Radiser og agurk renses og skæres i lange skiver.

Arranger det grønne smukt på tallerken. Kugl moussen op med en varm ske og drys tilsidst med hakket portvinssky.

Små ristede snitter af hjerte brød eller andet godt hvidt brød kan serveres til.

Noget on Mad