lørdag

Julepostej med gelé

Julepostej med gelé, af and, glaseret og serveret med kumquats og tranebærsauce er skøn på julens frokostbord og så kan julepostej med gelé, tildels laves dagen før.

Der bliver ca. 12 pæne skiver af portionen.


JULEPOSTEJ MED GELÉ

50 g fersk spæk i små tern
1 hakket løg
1 berberi andebryst
300 g andelever
100 g kogeflæsk
100 g smør
65 g mel
1/4 liter mælk
2 æg
1 1/2-2 tsk. salt
peber
1-2 timianblade

pynt
skal af 4 kumquats
4 dl kødbouillon, tilsat 1/2-1 dl portvin
8 blade husblas

sauce
1 1/2 dl vand
125 g tranebær
100 g ribsgelé

Kog tranebær 5 minutter i vand, purér med væden og bland med smeltet gelé.

Svits spæk og løg klare. Hak andekød, 150 g lever og kogeflæsk sammen i foodprocessor. Rør spækblandingen i farsen, tilsæt resten af leveren, skåret i terninger.
Bag en tyk sauce op af smør, mel og mælk. Bland æg og krydderier i, rør saucen i farsen. Fyld massen i en form (1liter) og bag den ved 150 grader ca. 1 1/4 time. Lad den hvile koldt i formen og vend den ud.

Servér julepostej med gelé, glasseret og pyntet med kumquat.

Spise med Mormor