torsdag

Julepølse

Julepølse og julefrokost og decemberhygge hører sammen og så er det hyggeligt at lave julepølse, især hvis man er to om det. Så går det hele også meget lettere. Hvis man har en kødhakker og et pølsehorn er der ikke noget at betænke sig på . . . .  gå blot igang med din egen julepølse. Den kan laves i god tid og fryses.


JULEPØLSE

1,5 kg kalv og flæsk, ikke for magert
ca. 3 meter svinetarme
2-3 dl svine- eller hønsebouillon
4 løg
6 fed hvidløg
knust koriander efter smag
knust allehånde efter smag
knust nellike efter smag
salt
peber

Kødet hakkes i kødhakkeren sammen med løg og hvidløg. Det hele røres sammen med bouillon og krydderier. Farsen skal være blød og lind. Tilsæt evt. mere bouillon.
Sæt pølsehornet på kødhakkeren og træk tarmene på. Slå en knude for enden. Fyld farsen i tarmene og sving pølsen undervejs. Det giver pølsestykker i forskellig længde.

Julepølsen er god, både som kogt og stegt og passer fortrinlig til julekål eller til rugbrød med smør, serveret med pølse, sennep og rødbeder