mandag

Ribben med æbler

Ribben med æbler stammer fra det sydfynske øhav. Her mærker man indflydelsen fra Sønderjylland, krydret med et særligt præg fra det sydfynske. Ribben med æbler passer godt ind i vort traditionelle juefrokostbord. Hos nogen øboere ynder man at tilsætte løg, stegt i fedtet sammen med æblerne. Retten er dejlig , - løg eller ej.

RIBBEN MED ÆBLER

ca. 1 1/4 kg ribbenstykke (revelsben)
afskåret, afsmeltet fedt fra ribbenene til stegning
salt
peber
800 g æbler, skåret i stykker (skal ikke skrælles)
evt. 150 g snittede løg

Start med at skære ribbenstykket op i revelsben og steg dem i eget fedt, skåret fra og smeltet i gryden. Brun ribbenene rigtig godt på alle sider, drys dem med salt og peber og steg videre for temmelig svag varme. Når kødet efter godt en times tid er mørt, tages benene op og æblestykkerne og evt. snittede løg steges i fedstoffet i gryden. Lige før æblerne er møre, varmes ribbenene sammen med dem.
Ribben med æbler spises med rugbrød og fedtet, der hænger ved.