tirsdag

Maskeret grøn fisk

Ikke alle spiser torsk og grønlangkål nytårsaften, men for en stor del af danmarks befolkning, gør man ifølge traditionen.
Maskeret grøn fisk er en glimrende forret, hvis nytårsmenúen består af oksefilet.  Nytårsmaden afhænger meget af, hvor mange man er og hvilke traditioner man har. Til 2 personer er det festligt med en halv hummer til hver, men er familien samlet er der måske noget mere praktisk til forret, som f.eks maskeret grøn fisk.
Retten her er fra 1958, til 10 personer og bestemt stadig aktuel.

MASKERET GRØN FISK

20 rødspættefileter
citron
salt
peber
salatblade
mayonnaise af 7 æg og 1 liter olie
4 spsk. hakket spinat
sennep
rejer

Fisken damper i et stort ildfast fad i ovnen, drysset med salt og peber og citronsaft over.
Anret den kolde fisk på salatblade på portionstallerkener og overhæld fisken med mayonnaise, tilsat den hakkede spinat. Pynt tallerkenerne med en masse rejer og server forretten med lune flúte til.