søndag

Kyllingefileter med appelsin

Kylling hører traditionelt ikke til på det danske julebord, men appelsin i retten gør kylling med appelsin særdeles velkommen på middagsbordet i december.

4 kyllingefileter a ca. 150 g
mel
30 g smør
2 gulerødder
2 små stængler bladselleri
1/2 glas hvidvin
1/2 glas kyllingefond
1 spsk. persille
1 fed  finthakket hvidløg
1/2 usprøjtet appelsin
skal og saft af appelsinen

Skær kyllingefileterne i mindre stykker og vend dem i mel.
Vask grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Steg kyllingefileterne i smør i en stor pande over stærk varme, til de er gyldne på begge sider. Krydr med salt, tilsæt grøntsagerne, hvidvinen, en lille smule vand og appelsinsaften. Læg låg på gryden og lad det simre i 10 - 15 minutter. Tilsæt persille, hvidløg og appelsinskal. Krydr med peber og steg videre i et minut.

Serveret med en god flütes og et glas hvidvin til er kyllingefileter med appelsin en god afveksling for årstidens tungere retter.