fredag

Fyldte appelsiner

FYLDTE APPELSINER

Fyldte appelsiner med mandelfromage kan sagtens tilberedes dagen før servering.

4 mellemstore appelsiner

1 æggeblomme
2 spsk. sukker
1 dl creme fraiche
2 spsk. rosiner
4 spsk. appelsinlikør eller appelsinsaft
25 g grofthakkede mandler eller nøddekerner
2 blade husblas
1 1/2 dl piskefløde, pisket til flødeskum

pynt
marcipan og ananaskirsebær

Skær låget af appelsinerne og skær frugtkødet ud med en lille spids kniv. Befri frugtkødet for de hvide hinder og skær det i små stykker.

Pisk æggeblomme og sukker sammen til en tyk æggesnaps og rør creme fraichen i.
Lad rosinerne trække lidt i likøren og læg husblas i koldt vand.

Bland appelsinstykker, rosiner med lage samt hakkede mandler i æggemassen. Smelt husblassen. Hæld den i en tynd stråle i blandingen medens der røres. Vend flødeskum i.
Kom fyldet i appelsinskallerne og stil dem koldt til der skal serveres. Læg låg på appelsinerne og pynt med marcipanblade og ananaskirsebær i toppen.