torsdag

SVØMMENDE ØER

Svømmende øer er en pragtfuld opskrift på en æbledessert, der nemt kan serveres efter middagen juleaften, hvis man vil være lidt anderledes. Desserten kan tilskrives Dagmar.

SVØMMENDE ØER

Skræl 2 æbler pr. person, halver dem og tag kernehuset ud. De halve æbler koges møre, men ikke ud, i en sukkerlage tilsat et par stænger flækket vanilie. Ikke for mange i ad gangen, de koger nemt ud. Tag æblerne op med en hulske og placer dem forsigtigt på et fad, ikke oven i hinanden.

vaniliecreme til 6 personer
1/4 L sødmælk
1/4 L fløde
4 æggeblommer
125 g melis
2 stænger vanilie
2 dl piskefløde

Mælken koges med de flækkede vaniliestænger. Æggeblommerne røres med sukkeret og den kogende mælk blandes i. Det hele bringes på kogepunktet og afkøles herefter.
Den kolde creme iblandes flødeskum og massen hældes op i et rundt fad ned kant. Arranger æblebådene i cremen med den runde side nedad. Kom en klat gelé i hvert kernehushul og dekorer desserten med flødeskum. Pynt med høvler chokolade.
Et glas sherry pynter på denne dessert.
Den skal Dagmar have stor tak for.