onsdag

REVELSBEN

REVELSBEN

1 1/2 kg stribet flæsk (stegestykket)
salt
peber

Æblemos af skrællede æbler og en anelse vand. Smag mosen til med sukker og evt. kanel.

Skær sværen og det meste af fedtlaget af (salt det og brug det til æbleflæsk). Skær nu stykket ud i stykker med et ben ved hver. Brun ribbenene rigtig godt i en gryde og drys dem med salt og peber. Hæld en anelse vand ved og lad ribbenene stege færdig på ca. 45-60 minutter.
Revelsben serveres med groft rugbrød, krydderfedt eller smør og en god æblemos.

REVELSBEN MED ÆBLER

Kan også laves i ovnen :

1 1/2 kg revelsben
hele nelliker
salt
peber

6 æbler i kvarter

Stik hele nelliker ned i oversiden af kødet og krydr med salt og peber.
Steg revelsben i ovnene på bradepande 1 1/2 time ved 200 grader. Læg æblerne ved kødet det sidste kvarter.
Serveres lunt med æbler og groft brød.