lørdag

KANDISERET ANANAS

Kandiseret ananas er godt, både med og uden chokoladeovertræk og så er det så nemt, dåseananas egner sig fortrinlig til kandiseret ananas.

1 ds. ananas i skiver
Sukker i samme mængde som frugtens vægt

Kom ananasskiverne sammen med sukkermængden i en sauterpande. Varm op til sukkeret er smeltet. Kog ananasskiverne over svag varme i ca. 20-30 minutter. Tag panden fra varmen og lad skiverne trække et døgn i lagen. Dryp dem af i en sigte og tør yerligere i køkkenrulle.
Læg dem på en ovnrist, beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen ved 90-100 grader i 45-60 minutter. Varmluftovn er bedst. Sluk ovnen og tag først skiverne ud herfra, når de er ganske kolde.
Halvér skiverne, pynt dem med smeltet mørk eller hvid chokolade.
Opbevares i køleskabet.