lørdag

JULESYLTE

Julesylte af nakkekød, lavet på følgende måde, minder en del om riletter. Der er ingen husblas i denne julesylte til at holde sammen på den. Det sørger fedtet og den sky, der hænger ved for.

JULESYLTE

ca. 2 kg nakkekød fra grisen
2 L vand
2-3 tsk salt
7-8 hele peberkorn
5 laurbærblade

krydderblanding
3 tsk. salt
1 1/2 tsk stødt peber
1 1/2 tsk. stødt allehånde

Sæt nakkekødet over i vand, tilsat salt og lad koge. Skum suppen og tilsæt de hele peberkorn og laurbærbladene. Kog kødet 3-4 timer til det er helt mørt og falder fra hinanden.
Køl det af i suppen. Når det er håndvarmt, tages det op i et fad og kødet plukkes sammen med fedtet op i en form eller skål med høje kanter. Undervejs drysses med krydderblandingen efter hvert lag på 2 cm. Slut med et drys øverst.
Den færdige sylte skal være 8-10 cm høj. Sættes i køleskab mindst et døgn før den skal bruges med et let pres over.

Sylten serveres, skåret i pæne skiver til et godt rugbrød med sennep og hjemmesyltede rødbeder til.