torsdag

Julens Desserter

Julens desserter er en vigtig afslutning på et solidt julemåltid og vil altid vække beundring. Her en række forslag til det søde punktum med et udvalg af julens desserter.

RISMOUSSE MED KOLD APPELSINSOVS

Opskriften er til 10 prs.

6 dl sødmælk
75 g grødris
1 stang vanilie
3 blade husblas
3 spsk. sukker
75 g smuttede, hakkede mandler
1/4 L piskefløde

kold appelsinsovs
4 appelsiner
3 spsk. sukker

Hæld mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt risen og den flækkede vaniliestang, læg låg på. Når mælken begynder at perle i kanten skrues ned til lavere blus. Under stadig omrøring koges grøden færdig i ca. 30 minutter. Sluk for gryden og lad grøden stå ved eftervarme på komfuret i 5 minutter. Sæt husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag vaniliestangen op af grøden. Træk husblassen op af vandet og rør den i den varme grød. Rør sukker og mandler i og stil grøden til afkøling.
Pisk fløden til skum og vand det i den helt kolde grød. Smag desserten til. Skyl 10 små dessertforme a ca. 1 dl med koldt vand og fordel rismmoussen heri. Formene skal stå tildækket i køleskabet mindst 3 timer.

Skær 3 tynde midterskiver af den ene appelsin og skær skiverne i mindre stykker. Pres saften af appelsinerne (ca. 3 1/2 dl). Bring appelsinsaften, sukker og appelsinstykker i kog i en kasserolle. Kog roligt uden låg i 10 minutter. Tag appelsinstkkerne op og kog videre 5 minutter. Der skal være 2 dl tilbage. Smag saucen til, læg appelsinstykkerne tilbage i saucen og køl den helt af.

Desserten kan også serveres i en skål.