lørdag

JULELEVERPOSTEJ

Juleleverpostej skulle gerne være noget særligt i forhold til resten af året. Jeg har et væld af leverpostejopskrifter, men bruger gerne 1-2 af dem, hver gang jeg bager leverpostej. Til jul er det denne.

JULELEVERPOSTEJ

300 g hakket svinelever
200 g hakket spæk
1 æg
1 revet løg
1 dl mælk
1 tsk. salt
peber
1/2 dl hvedemel

Ingredienserne blandes sammen i en skål og røres godt igennem. Farsen hviler 20 minutter, hvorefter den hældes op i en form og bages ca. 75 minutter i vandbad ved 180 grader.

Krydringen kan varieres i det uendelige med f.eks. rosmarin, enebær, timian, salvie m.m. og man kan tilsætte champignon, bacon, oliven, ansjoser og kyllingelever til farsen.

Det er en supernem og hurtig opskrift og så smager denne juleleverpostej altså godt.
Den serveres kold eller allerhelst lun med sprødstegt bacon og champignon vendt i smør på panden til. En hjemmesyltet rødbede eller asie har bestemt også sin berettigelse her.