fredag

GRISETÆER I OVN

Grisetæer er for nogen en rigtig delikatesse og syltede, hører de jo julen til. Tilberedt som her i ovnen, er grisetæer en anderledes, men spændende ret, som vil pynte på mangen et julefrokostbord. Nu er det ikke sikkert slagterafdelingen i det lokale supermarked er leveringsdygtig i grisetæer, ellers bestil dem hos slagteren.

GRISETÆER I OVN

4-6 grisetæer
ca. 1 L vand
1 lille løg
salt
peber
timian
2 laurbærblade
3 skiver daggammelt franskbrød
2 spsk. haket persille
olie til fadet
1 spsk. smør eller mgr.
ca. 1 dl hvidvin

Grisetæerne hugges igennem på langs (få evt. slagteren til det) og skylles grundigt. Lad grisetæerne koge op i vandet og skum omhyggelig. Tilsæt løg, salt og øvrige krydderier og kog grisetæerne møre i ca. 2 timer.
Tag dem op og tør dem godt i et klæde.
Riv brødet og bland det med persille. Pensl et ovnfast fad med olie. Læg grisetæerne i fadet og drys brød-persilleblandingen over. Fordel smørklatter henover.
Fadet sættes i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Når retten er gylden, tilsættes vinen.

Grisetæer i ovn, serveres med et godt groft landbrød til.