lørdag

FLÆSKESTEG MED RØDKÅL

Flæskesteg med rødkål på julens frokostborde er ikke til at komme udenom. Når det er til pålæg, foretrækker jeg håndskårne skiver af en velstegt, mager ribbensteg med sprød svær.
Når der vælges ribbensteg, så sørg for, at stegen ikke er for fed. Man kan sagtens med omhu vælge et stykke med et smalt fedtlag under sværen og i kødet. I modsat fald kommer man til at stå med en masse afsmeltet fedt i skyen og så er det alligevel ikke muligt, at stege alt fedtet fra. Så vælg et pænt, godt magert stykke. Det vil så også være mindre syndigt, at sætte tænderne i.

RIBBENSTEG

1 stk. ribbensteg
salt

Gnid stegen overalt med salt og læg den på en lille bradepanden med vand hældt ved til 2 cm op ad stegen.
Sæt den midt i ovnen i 1 1/2 - 2 timer til stegen er helt mør. Skulle sværen på tidspunktet ikke være sprød, hæld da skyen fra og sæt stegen ind under grillen, men pas på ! Det går stærkt så kun under opsyn.

Stegen kan serveres lun på frokostbordet eller koldt, som man nu har lyst, skåret i pæne håndskårne skiver.