søndag

ÆBLEFLÆSK

Æbleflæsk, serveret lun, overgås ikke af ret meget. Kombinationen af den søde, syrlige æblemos og det salte eller røgede sprødstegte flæsk er fantastisk. Jeg anvender såvel saltet- som røget flæsk, efter hvad jeg nu har i huset. Begge dele er godt. Både spiseæbler og madæbler er velegnet til retten. - Dog koger madæbler mest ud, men er også det æble med den kraftigste smag.

Mængden kan hurtig varieres både m.h.t. æbler og flæsk.

ÆBLEFLÆSK

10 æbler
2 løg, snittet i småstykker
rapsolie, vindruekerneolie eller lign. olie uden smag
brun farin
salt

røget eller saltet flæsk eller spæk i tern, som tørsteges på panden, til det er sprødt og gennemstegt. Hæld fedtet bort og brug olie i stedet for til æblerne. Det har ikke den store betydning for smagen, men er bedre at tåle.

Skræl æblerne, fjern kernehuset, men ikke skrællen og skær dem i mindre stykker. Kom lidt olie på panden, brun løgene heri, når olien er godt varm, tilsæt æblestykkerne og steg dem med. Læg låg på og lad dem koge lidt ud. Ikke mere end der er nogle større stykker imellem.

Smag æbleflæsket til med lidt salt og brun farin.