tirsdag

VALNØDDESTJERNER

200 g hvedemel
70 g kartoffelmel
1/2 tsk. hjortetaksalt
200 g smør
50 flormelis
1 spsk. kakao
50 g meget finthakkede valnøddekerner

pynt
halve valnøddekerner

glasur
200 g flormelis
1-2 spsk. kogende vand
1 spsk. kakao

Bland hvedemel, kartoffelmel og hjortetaksalt. Skær smørret i mindre stykker og bland stykkerne i melet sammen med flormelis, kakao og de finthakkede valnødder. Lad dejenhvile en time.
Rul dejen ud i ca. 2 1/2 cm tykkelse på et melbestrøet bord. Stik dejen ud med en stjerneudstikker. Læg kagerne på bagepladen, beklædt med bagepapir.
Bages ved 180 grader i ca. 8-10 minutter på midterste rille. Køl kagerne af. Rør glasuren og del den i to. Den ene portion tilsættes kakao. Midt på hver kage lægges en klat mørk glasur med en valnød ovenpå. Lad stjernerne tørre lidt. Dekorer dem så med den hvide glasur.