søndag

SUKKERBRØDSKAGE MED FRISK KOKOS

Sukkerbrødskage med frisk kokos og citruskompot er vidunderlig både som kage og som dessert. Prikken over iét er den fine amerikanske kokosglasur, også kaldet frosting. Tilsidst pyntes den med chips af kokos, meget dejligt.

SUKKERBRØDSKAGE MED FRISK KOKOS OG CITRUSKOMPOT

dej
6 æg vægtklasse 3
4 spsk. lunt vand
200 g sukker
lorn af 1 stang vanilie
saft af 1/2 citron
225 g mel

springform 22-24 cm

glasur
1 æggehvide
200 g sukker
1/2 spsk.citronsaft
80 ml vand
75 g kokosmel

pynt
revet frisk kokosnød

kompot
2 1/2 dl vand
250 g sukker
2 stjerneanis
3 nelliker
2 tsk. hel kanel
1 laurbærblad
1 knsp. safrantråde
1 økologisk citron
4 appelsiner

Lav kompotten først, da den skal stå i køleskab og trække i mindst et døgn. Kog en lage af sukker og krydderrier. Skær citronen i tynde skiver, fjern kernerne. Læg skiverne i lagen og lad dem snurre under låg i 10 minutter. Skræl appelsinerne og fjern det hvide. Skær kødet i tynde skiver og overhæld dem i en skål med den hede lage.

Dejen til kagen laves på følgende måde : Pisk æggeblommerne med vand, sukker, vanilie og citronsaft. Vend melet i lidt efter lidt og bland tilsidst de stiftpiskede æggehvider i dejen. Læg bagepapir i bunden af en springform og fyld dejen i.
Bages ved 175 grader i ca. 1/2 time. Lad den blive kold i formen førend den vendes ud på en rist og papiret trækkes af.

Glasuren laves af de stiftpiskede æggehvider, tilsat under piskning 2 spsk. af den kogende vand med sukker og citronsaft. Kog resten videre til 110 grader. Kog i 4 minutter og prøv om en dråbe, dyppet i koldt vand, kan trækkes ud til en tråd mellem fingrene. Hæld under piskning den hede lage i æggehvideskummet og pisk et par minutter. Konsistensen skal være som barberskum. Rør kokosmel i, og smør glasuren på. Drys med friskrevet kokos, og opbevar kagen  køligt. Den kan fryses om nødvendigt og således laves i god tid.
Server lidt kompot og skiver til hvert stykke kage.