fredag

KORENDEKAGER

185 g smør eller mgr.
185 g sukker (knap 2 1/2 dl)
250 g mel (godt 4 dl)
3 æg
1 spsk. syltet, hakket appelsinskal
1 dl korender
reven skal af 1/2 citron



pynt
3-4 spsk. tesukker
50 g mandler (ca. 1 dl), i splitter
1 dl korender
1 spsk. syltet, hakket appelsinskal

1 æg til pensling

Rør æggeblommerne sammen med sukker og smør. Pisk hviderne og rør dem sammen med æggemassen. Tilsæt den revne citronskal og melet.
Rør 1 dl korender og 1 spsk. syltet, hakket appelsinskal i.
Smør dejen temmelig tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med det sammenpiskede æg, drys med tesukker mandelsplitter, korender og appelsinskal.
Bages ved 225 grader i ca. 5 minutter.
Tag pladen ud af ovnen og skær kagen i små, skrå firkanter, før den er helt kold. Skil kagerne ad og køl dem helt af på bagerist.