mandag

JULEFRUGTKAGE

Denne skønne, frugtrige, saftige kage har den fordel, at den kan opbevares køligt i længere tid uden derfor at blive tør. Den er virkelig værd at glæde både familie og gæster med.

JULEFRUGTKAGE

ialt 500 g tørrede frugter (f.eks. abrikoser svesker, kirsebær, cocktailbær)
500 g rosiner
500 g grofthakkede mandler
2 dl rom eler brandy
180 g smør
180 g rå rørsukker eller mørk muscovado sukker
1 tsk. salt
3 store æg
1 spsk. honning
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Hak frugterne groft og bland dem med rosiner og mandler. Hæld rom over og lad dem trække et par timer, eller gerne endnu længere. Pisk smør og sukker tykt, pisk saltet i og derefter æggene, ét ad gangen. Rør honningen i, bland mel og bagepulver, sigtog vend melet i dejen skiftevis med frugter, nødder og rom. Rør og bland dejen omhyggeligt. Hæld den i en aflang velsmurt form, der rummer ca. 3 liter. Kagen bages ved 180 grader ca. 2 timer. Prøv med en gaffel, om kagen er bagt og husk, hvis den henimod slutingen ser ud til at blive for mørk, da at lægge et stykke folie hen over den.
Lad afkøle i formen og tag den først ud, når den er næsten kold. Lad den blive helt kold, før den lægges i en tætsluttende plastikpose. Husk at opbevare den køligt.