fredag

GRÆSKARKAGER MED HVID CHOKOLADE

Græskarkager med hvid chokolade er et godt bud på et supplement til de traditionelle julesmåkager. Kagerne er meget lækre og vanedannende, har man først fået smag for dem.


GRÆSKARKAGER MED HVID CHOKOLADE

200 g hvedemel
50 g cacao
100 g sukker
100 g smør
1æg
2 spsk. cognac

skorpe
50 g sukker
50 g smør
100 g tørre, grønne græskarkerner
1 dl piskefløde
1 spsk. havregryn

overtræk
100 g hvid overtrækschokolade

Bland mel, kakao og sukker i en skål. Smuldr smørret heri. Pisk ægget let sammen med cognacen og saml dejen hermed. Lad dejen hvile 30 minutter. Læg bagepapir på en plade og herpå dejen, som er rullet ud i ca. 2 1/2 cm tykkelse.
Skorpe. Kom sukker, smør og letsnittede græskarkerner i en gryde sammen med fløden. Bring blandingen i kog under omrøring og lad den koge i 2 minutter. Tag gryden af og rør havregrynene i.
Bred nu skorpemassen ud over bunden i et jævnt lag og bag den på midterste rille i ca. 18 minutter. Tag kagen ud og skær den i små firkanter, medens den endnu er varm. Smelt chokoladen efter anvisning på pakken og smør et hjørne af de lune kager.