tirsdag

ENGELSK CHRISTMAS CAKE

Engelsk Christmas Cake er julekagen over alle julekager. For at den bliver rigtig god i julen, skal engelsk Christmas Cake bages i god tid. Og i god tid kan sagtens være hen i oktober. Når den så er bagt, pakkes den væk og lægges koldt. Man kan faktisk glemme alt om den indtil lige op til juledagene, der skal kagen gøres færdig. - Og så holder kagen nemt i et år, hvis den altså får lov. Hen ad vejen fodrer man den yderligere med cognac, om man vil.
Kagen er gammeldags og det er vigtigt kun at bruge de bedste ingredienser, såsom god tørret frugt og hel sukat, som skal hakkes. Sultanas, der har ligget i cognac, kan også bruges, men så erstattes halvdelen af cognac'en med appelsinsaft.

ENGELSK CHRISTMAS CAKE



350 g gule sultanas
100 g sukat, hakket
225 g korender
225 rosiner
1,5 dl cognac
225 g mel
1 tsk. stødt muskatblomme, muskatnød
1 tsk. kanel
225 g usaltet smør
225 g puddersukker
reven skal af 1 appelsin og 1 citron
5 sammenpiskede æg

ribsgelé eller appelsinmarmelade (siet)
marcipan

Nogle timer før kagen skal laves, hældes cognac over frugten, der stilles tildækket. Beklæd en rund, dyb kageform (ca. 23 cm) dobbelt med bagepapir. Si melet og tilsæt krydderierne. Rør smør, sukker og de revne skaller sammen til en let masse og hæld så æggene i lidt efter lidt. Tilsæt lidt mel mod slutningen. Vend resten af melet i og tilsæt frugten. Blandingen bliver ret stiv. Kom den i formen og glat overfladen, så den får en svag fordybning.
Bages ved 170 grader i ca. 2 1/2 time. Prøv med en strikkepind eller gaffel, om kagen er bagt. Lad kagen afkøle i formen i 30 minutter og vend den så ud på en rist.

Når kagen er helt kold, pakkes den omhyggelig ind i bagepapir og tilsidst i en tætsiddende plastikpose og lægges køligt. Det er her, man kan glemme alt om engelsk Christmas Cake lige indtil dagene før jul. Da tages kagen frem og er nu klar til et lag icing, som er en særlig hvid glasur.

icing
pisk 2 æggehvider hel stive med 300-400 g flormelis, som tilsættes undervejs.

Varm ribsgelé eller appensinmarmelade (skal sies) op til det smelter og pensl kagen godt hermed. Pak nu kagen ind i tyndt udrullet, mellem to stykker film, marcipan.

Smør hele kagen ind i icing. Skal det være festligt at se på, kan der med spidsen af en kartoffelkniv trækkes små spidser op i icingen. Pynt eventuelt yderligere med nogle smukke laurbærblade.